Friday, February 20, 2009

"NOORULZAMAN, SAYA TAU AWAK KAT DALAM"

Salah satu fvourite past time masa zaman kami di koleq adalah ponteng prep. Untuk para pengawas yang ada kiub, nak ponteng prep amat mudah. Hanya kunci kiub dari luar dan lompat masuk melalui tingkap. Dan buatlah apa dihajati. Ini satu daripada keistimewaan (tidak bertulis) jadi prefect.

Walaupun begitu, ada juga yang bukan prefect yang menumpang keistimewaan ini, samada dengan izin ataupun sebaliknya. Hubungan baik antara ahli Class of 94 memungkinkan fenomena ini terjadi. Jadi salah seorang yang selalu gunapakai keistimewaan ini adalah Noorulzaman a.k.a Zaman.

Noorulzaman selalu ponteng prep & lepak dalam kiub Mpro kat Dorm 10. Kadang-kadang dengan izin tapi selalunya secara haram . Jadinya, dia selalu hilang waktu prep malam. Akibat kekerapannya, warden-warden dah mula perasan kehilangan beliau. Antaranya termasuk Cikgu Sabri a.k.a Sabre Rider.

Satu malam, Noorulzaman ponteng & lepak kiub Mpro lagi. Sabre on duty malam tu.

Sampai kat Kiub Mpro, Sabre ketuk tingkap. Zaman diam. Sabre ketuk lagi. Zaman membisu lagi. Sabre ketuk lagi. Zaman tetap tak bagi jawapan. Akhir sekali, Sabre kata, "Noorulzaman, saya tau awak kat dalam!!!"

Zaman tetap tak menyahut sampai ke sudah, hahahaha...Sabre akhirnya putus asa dengan kedegilan Zaman dan berlalu pergi.

p/s: Noorulzaman dulu bukan macam Noorulzaman sekarang. Noorulzaman sekarang dah alim...Dia dagh bertaubat atas dosanya yang lalu :)

1 comment:

Warden Yang Ketuk Kiub said...

Zaman, kat mana sekarang ??? Dalam kiub lagi ????