Monday, September 27, 2010

KAK RAMLAH - GADAP RECOLLECTS

Gadap mengenang kembali encounter dengan KR. Ini first hand account, bukan hearsay. Dan Gadap juga adalah eye witness to most of the strange happenings.

"Kisah start tahun 90 di Prep School bilamana ada ahli batch kami mula berhubungan dgn jin dipanggil 'Kak Ramlah' aka KR. KR claim dia mangsa langgar lari depan Prep School.

Lepas dah berkawan ngan KR, keadaan jadi tak terkawal bila KR start menjelmakan diri mengakibatkan beberapa mangsa yang nampak terpaksa berhenti dari MCKK. Keadaan jadi lebih teruk bila KR mula start mencekik orang dan mengganggu semua orang. Bahkan KR mengeluarkan senarai nama org2 yang ingin di bunuh.

Kekuatan KR menyamai 10 orang lelaki berdasarkan pengalaman saya dan rakan-rakan menahan pintu yang ditolak KR ketika kami cuba mengepungnya. Dorm kami ketika itu dipasang dengan alunan ayat quran sepanjang malam. Jika terhenti walaupun seminit, maka KR akan mula bertindak. Lebih sulit bila KR kadang2 bertindak pada waktu pagi. Hampir setiap malam kami semua terpaksa tidur di surau beramai-ramai untuk menjaga keselamatan. Kadang-kadang warden-warden, ustaz-ustaz dan Pengetua turut melawat kami di surau. Prefect Prep School 90 (Comang 90, Jril 90, Puyeng 90, ID (Iron 91) & Ashraf 91) paling banyak berhadapan dengan saat-saat getir.

Panjang lagi cerita ni dan berlarutan sehinggalah kami masuk ke New Hostel pada tahun 91. Saya agak malang apabila dua tahun berturut terpaksa sama dorm dengan mamat yg berkawan dgn KR. Tapi mamat tu sekarang dah jadi org berjaya.

Peristiwa ini memberi kesan amat mendalam kepada seluruh ahli batch termasuk kesan kepada kesihatan mental...hahahaha. Tapi kesan positif drp peristiwa itu, ramai yg hafal surah yassin dan Islam subur mekar dalam majoriti ahli batch sehingga sekarang."

No comments: