Thursday, January 01, 2009

Sape Nak Oreo?


Pokpek (nama sebenar dirahsiakan- editor) ada kenangan pahit bersama oreo time dorm d prep skool dulu.. ada sekali tu lepas lights off, kitorang dengar bunyi plastik dalam kelambu dia, membayangkan ada peluang untuk mengepau pokpek lantas terus terdengar signal dehem-dehem istibrok..
Pokpek mengambil reaksi positif dengan meng'offer' oreo, "Sape nak oreo?". belum habis lafaz 'o-ri-yo', serbuan tangan-tangan asing dari katil seberang melenyapkan oreo yang ada hingga ke cebisan yang terakhir. Pokpek tergumam dan kaget..
Nyata kelaparan mengatasi kekangan rasa malu.. selepas itu, tiada lagi pelawaan ikhlas dari Pokpek..

2 comments:

khairul onggon said...

haha.. ye ke?? masa tu aku kat dorm idris hahaha.. pok pek mohd shah kan?

abah said...

Pok Pek Idris House. Ni cerita masa belum rukar dorm lagi ni. Perawi cirita ni & pok pek masa tu satu dorm kat Dorm D.