Monday, August 14, 2006

Roadblock Goblok

Kejadian ni berlaku banyak kali jugak... aku rase aku yg start...hahaha... Aku terpikir nak buat sebab dari pemerhatian aku, bilik tu adalah short cut dari koridor belakang dining hall nak ke main road tepi padang.

Bila habis dinner, geng2 junior akan cepat2 cross ikut situ utk berduyun-duyun ke bargreaves ball nak tgk wayang. Yg syoknyer, bilik tu kalau tak bukak lampu memang gelap. Bayangkan bila ramai gila yg berpusu-pusu lalu kot situ, berapa ramai yg tertonggeng bila terlanggar bangku yang ngam2 paras tulang kering tu dalam gelap, memang diaorg takkan nampak bangku tu bila diorang redah ramai-ramai. Tapi yg aku kagum, walaupun sakit ya amat, diorang terus bangun, dan still rushing utk ke dewan sebab takut tak dapat tempat duduk. Tapi otw tu memang diaorg menyumpah-nyumpah laa... hahaha...

Sampai kat dewan, akan kelihatan mangsa2 tu tadi duk selak kain pelekat masing2 utk urut tulang kering yg lebam tu.

Tapi yg aku herannyer, aku buat 2 kali ajer... pastu aku tak tahu saper yg teruskan kesinambungannye sebab lepas tu ada lagi berlaku sehinggalah diaorg alihkan terus bangku2 tu dari bilik tu.

p/s
  • aku rase ko kena edit sikit sebelum bubuh dlm blog... harap2 takde la batch kita yg jd mangsa bangku tu...

- as posted by mr capoe

awi says...
  • bilik yg dimaksudkan adalah Junior Com.
  • bangku yg dimaksudkan itu adalah bench2 kuning yg selalu diterbalikkan buat tahan bola pingpong
  • kalau ada batch kita yg jadi mangsa... napa dia lalu situ? jual minyak kah?

1 comment:

Setinggan Overfloor said...

giler capoe. melawak kasaq. buatnya patah kaki bebudak tu, paah gigi ke...

aku buat aduan la.biar ko kena court martial