Friday, June 30, 2006

Collect Duit

Suatu hari di oldboys weekend,
Terkenang daku pada si dia,
Kisah itu kisah yang lama,
Kisah wong yang pandai gila....

Malam old boys weekend, event kutip duit syiling dalam swimming pool.

Wong/Pengakap Raja :
"Kita wat group ah, kita pakat amik sama-sama, pastu kita kumpul ah duit, tapi korang make sure kutip duit dalam swimming pool banyak2, at least kena dapat RM 2 sorang"

Awie : ditugaskan mengutip duit yang korang collect. Dia takde swimming trunk.

Aiwa/Ja/Wong = tukang cari duit dalam air.

Pemerhatian : Advantage group ni
  • Wong boleh pergi jauh (paling berpotensi sebab dia Pengakap Raja - dijangka dapat mengumpul RM5++)
  • Aiwa pun boleh collect sebab dia orang Sabah (Bajau Laut) berpengalaman kutip mutiara di dasar Laut Sulu
  • Ja mempunyai potensi yang tidak terhad pun boleh sebab swimming trunk dia ada buckle dan dia adalah 'Man from Atlantis' (refer swimming pool col. I)
  • Awi ada kat atas tunggu duit sambil survey kordinat syiling2 dlm air
Keputusan Collection:
  • Aiwa = RM 3++ (cukup syarat)
  • Ja = RM 2++ (cukup syarat)
  • Wong = RM 0.20 (hampeh)
Duit kutipan tidak jadi dikongsi kerana kutipan wang yang diwar-warkan oleh Tony Wong sangat-sangat tidak memberangsangkan. Beliau disabitkan kesalahan dan didenda keluar town/courrier/fly pegi stesen untuk beli nasik. Akibatnya, dia dikejar anjing semasa keluar membeli nasi kitorang.

Bila Tony Wong dah sampai dalam kul 3 pagi (dahla kutip 20 sen je, lambat lak tu) dia kejut kitorang yang letih ni (especially Ja) untuk makan nasik goreng.

Keesokan harinya didapati Ja telah tidur di atas nasi yang bertaburan di lantai dan tilam bersama telur goreng di dahi. Dia tertidur ketika makan nasik.

- from aiwa's recollection

p.s -
Sebelum terjun, old boy announce

"Duit telah ditabur...."
CEBUSSSS!! <---aiwa terjun dulu. (actually ada org tolak dia) Pastu semua orang jerit kat aiwa suro naik semula. Member terkial2 panjat tebing. By the time dia naik semua orang lak terjun. Tapi at least dia kutip lebih dari 2 ringgit.

1 comment:

Wong said...

ha...ha..aku sajer jer... nak test Ja..the man from atlantis ... gila rasa macam pengemis rebut duit syiling ..ha..ha..those day...