Friday, June 30, 2006

"Tu la, aku dah cakap jangan lados kat sini"

Pada suatu malam sebelum lights off, aku dan beberapa rakan (mungkin awie, bobo dll) telah mengepau dan mengajak Mongger untuk menghisap rokok (lados) favourite mongger iaitu rokok peter styvesent(camana nak eja nih...)

Setelah kami masuk ke dalam shower, Aku masih ingat aku diekori oleh Fitt. Aku memang dah agak, fitt nak menyamar menjadi prefect/warden. Selang beberapa minit kami melados di shower, pintu shower diketuk dengan kuat (oleh Fitt) dengan menyatakan agar kami segera keluar. Aku tau tu suara Fitt (dorm mate aku time form 5) tapi aku ngan bobo buat-buat takut/cemas.

Dengan nada yang ketakutan dan separuh menangis , mongger seraya berkata;
"Tu la, aku dah cakap jangan lados kat sini. Ko ajak aku jugak. Aku tak salah dalam hal ni. Habisla kalu mak bapak aku tau..... ko la ni yang ajak aku. Camana nih camana nih....."

Nasib baik buih tak keluar dari mulut Mongger.

- As posted by aiwa

p.s -
  1. aku (awi) takde kaitan dlm cerita ni
  2. rokok itu disimpan dalam botol bedak (brand tak ingat tapi wangi)

1 comment:

Reef's Rant said...

hahahahahaha.. pecah perut aku lagik.. monger oh monger.. 5 BINTANG!!