Saturday, November 25, 2006

Report Con

Oleh kerana jarak pavi & big school agak la jauh, aku slalu mengabiskan weekend di sekitar overfloor. Puncanya sebab aku kedekut nak beli pad lock locker. Jadi tak abih2 kena con sbb tak kunci locker. Sebagai kemudahan, aku, aiwa dan beberapa muka wajib lain menggunakan teknik berikut ketika report con.

Tak tau la sekarang ada lagi ke tak, boleh lah dijadikan rujukan. Tapi tak digalakkan meniru. Pakailah pakaian yg betul ketika report con. Bagaimanapun teknik ini adalah teknik turun temurun.
  1. Sila bawa baju sekolah yg kemas, make sure ada badge ngan name tag
  2. Tie optional, boleh pinjam budak overfloor atau gilir2 ngan con man lain
  3. Bawa juga t-shirt atau baju checkered takde lengan supaya baju sekolah tidak keronyok akibat tido
  4. Dapatkan jam loceng, kalu miss report, kena dc
  5. atau dapatkan rakan yg boleh diharap utk mengingatkan waktu report con
    1. cth nya rakan yg sama2 kena con
    2. cth tidak boleh diharap - aiwa, dia akan melupakan aku bila berada disamping adiknya, atau adik2 lain, atau dia juga tido mati
    3. beliau juga tidak mengejutkan aku utk study kimia pada mlm sblm paper kimia masa spm
    4. akibatnya aku P8 (sebnarnya dah mmg otak udang pong)
  6. Sewaktu report, datang awal atau pun lambat supaya tidak perlu beratur
  7. Ini kerana anda perlu berada rapat dgn tingkap supaya tidak terpampang pakaian tidak rasmi di bawah paras pinggang (rujuk gambarajah)
  8. Controlkan riak muka seolah2 anda menyesal dgn confinement yg telah diberi tanpa memberi petunjuk keadaan bawah paras pinggang anda
  9. Kawasan dlm lingkungan garisan biru adalah penting (rujuk gambarajah)
  10. Pakaian bawah paras pinggang itu adalah mengikut selera & citarasa anda
  11. Sebagai contoh aiwa akan menggunakan uniform rasminya seluar kadet yg dipenuhi sperma2 kering
  12. Pakaian lain mengikut kesesuaian spt kain utk semayang, atau seluar bermuda ala2 old boy supaya nampak cool
  13. Berhati2 apabila beredar dari tingkap, maintain sorok bahagian bawah pinggang
  14. Akhir sekali kalu boleh mintak fect tu tlg tick-kan utk waktu report seterusnya atas budi bicara beliau
  15. Kpd fect2 yg telah berbuat begitu padaku, tq
  16. Ada juga yg bermurah ati menutup sebelah mata bagi aku keluar town tgk wayang, tq lagi



Kpd yg tak paham, (ada org lain jugak masuk blog ni)

confinement adalah hukuman bagi kesalahan2 ringan seperti
  • tak stretch katil waktu sekolah (tilam dah berbenjol2 camne nak stretch)
  • tak kunci locker (termasuk kunci tipu - nampak cam berkunci tapi engsel dah tanggal)
  • tak gantung kelambu (mana aci - angin tiup la)
  • spender bawah katil (fakaruddin)
  • meminta confinement kerana tak pernah kena (kno)
mereka ini tidak dibenarkan keluar ke bandar dan dikehendaki report dgn berpakaian sekolah kpd prefect pada pukul 11 pg , 1 tgh & 3 ptg. mcm parol.

dc pula adalah detention class bagi kesalahan agak berat seperti
  • keluar town sesuka ati
  • tak report con (langgar parol)
  • cabut masjid awal hari jumaat (ja)
  • melebihi 3 con dlm satu minggu
  • tidak berada dikatil sendiri selepas lights off (keluar gi stesen atau "tertido" di katil org lain yg (selalunya) comel2)
  • cross quadrangle atau pijak green
mereka ini kena report pakai baju melayu penuh dan bawak steamroll keliling padang. mereka juga dikenakan berdiri waktu assembly hari isnin di hadapan cikgu

amaran - jangan bertepuk tangan apabila org dc dipanggil berdiri kat assembly. akibatnya dapat sajian breakfast percuma berupa satu das lempang spesel drpd gedebe

bagi kesalahan berat, hukuman mengikut budi bicara pihak sekolah.
  • keluar town waktu mlm beramai2 (16 org) - hukuman khidmat masyarakat <---cerita ni coming soon aahaahaha (sedutan cerita - "... kau jgn sentuh adik aku ! ")
  • berlatih sukan di sekitar kuala kangsar waktu terawikh - ekhem ekhem
ps - aku rasa ada lg kesalahan2 kelakar, lupa la... sapa ingat tlg input kat comment

6 comments:

Noni Kapet said...

ha ha ha sial laa kau awie.

aku tergelak2 giler mcm segala jenis confinement..

aku pernah kena confinement sbb letak socks busuk tak basuh dalam tin Pringles...

so anjing datang excited nak pow Pringles aku ha ha bukak.... dah la x dpt pringles, busuk pulak tu..

aiwa said...

nasib baik aku tak de asma. kalu ade, dah lama aku kena cpr.

Noni Kapet said...

ye lah tapi kau bukan anjing aiwa

so memang kau takkan dapat the chance nak get near pringles aku.

lgpun masa f5 kau bukan nak singgah katil aku pun, asyik melencong katil tepi aku je he he he

Custodin of Legacy said...

Report kat mana masa tu haa??

Anonymous said...

kau x penah kena con ke custodin??? Aku x sabar nak dengar crita 16 budak kena kerja kemasyarakatan tu.....

iwamsi said...

ps - seluar aiwa sebnarnya bukan seluar celoreng, yg celoreng tu adalah tompokan sperma keringnya. hahaha. seluar tu asalnya seluar skolah.