Thursday, November 16, 2006

Urban Legend : Muta Patah Tangan

Haha...cerita masa hujung F2.... still terpahat dlm kepala otak aku...

Aku main ragbi kat belakang new hostel...main saja2 je... mmg betul tak expect it would get competitive...Yang aku still ingat... I was running with the ball... then TOJE (penjahat dalam cerita ini) came from behind... couldn't get hold of any parts of my body and resorted to grabbing my t-shirt.... then, I was thinking... ni main saja2 je....takkan sampai nak berkoyak2 baju.... so aku lepaskan je la bola and stopped running... hoping that Toje would release my shirt. Tapi... memang aku tak expect Toje langsung tak ada mercy dgn aku... aku dah berenti lari... aku ingat dia pon berenti la...


BUT instead.... dia grabbed my body... then humban aku tah macam mana ntah. It ended up with both of us on the ground... my left arm trapped underneath my body... with Toje on top of me.



The next thing I knew... I wanted to get up... but couldn't support the weight of my body with my left arm. Why? Pasal dah patah.Yes... it was a very horrific sight for me to endure... macam tak percaya tgn yg aku guna hari2... dah bengkok ~30 degrees kot... u know... lebih kurang mcm 8 o'clock. For few minutes, I was hysterical... menjerit mintak tolong.

Then, some of u guys came to the rescue.... mmg terharu jugak bila korang tolong aku masa ni... JKK :-).

And aku still ingat korang angkat aku with extremely great care... bawak aku ke common room... then sapa ntah antara korang yg panggil MI ke situ. Then, FIDO (hero dalam cerita ini) dtg... bawak 2 kayu kecik dgn anduh PBSM utk bagi aku 1st aid. Thx Fido :).

Lepas tu... MI bawak aku pegi jumpa bomoh patah... tak silap aku Wong (tak pasti apa peranan dia tapi rasanya saja excuse ponteng prep) ikut teman aku. Thx Wonggek :).

Hmmm... kat sini kot silap aku. Actually, MI gave me 2 options... either pegi hospital atau pegi jumpa bomoh patah. He recommended pegi jumpa bomoh... pasal boleh dpt treatment instantly... unlike kalau pegi hospital.... it would be very likely that I'd have to stay overnight... sebelom org2 kat hospital dpt treat aku.

So... aku pon took that bomoh option la. Aku rasa... pasal aku jumpa bomoh ni la... aku punya rehabilitation susah... pasal tgn tak berplaster... dia main balut dgn kayu je. And the fracture wasn't even healed properly when MI took me for the 2nd time to the bomoh to have the balutan removed. So, for the next couple of weeks... aku still tak buleh guna my left arm. Then, cuti hujung tahun masa tuh...

Masa masuk F3, aku ingat tangan aku dah ok dah... so aku pon pegi main bola game hours mcm biasa. Tapi... then aku jatuh sket je... and tried to use my left arm to support my body... and it was proven... the arm was still weak because it didn't heal properly. Tangan aku patah buat kali kedua :(

As told by MUTA...

edited/additions by Epit..

3 comments:

Anonymous said...

".. then TOJE (penjahat dalam cerita ini) came from behind... couldn't get hold of any parts of my body and resorted to grabbing my t-shirt.... then, I was thinking... ni main saja2 je....takkan sampai nak berkoyak2 baju..."

melchiorapaganini said...

wow.. ...taken out of context, it's really spicy, eh?

Anonymous said...

memang aku teman ko muta...tapi aku tak ingat..ada lagi sorang dengan aku... saper yer...pasal... dapat MI belanja air kotak free kat kedai apek dekat dengan BERKAT supermarket..while dia pegi beli pembaris kayu ( utk bawak pegi bomoh patah..nak ikat tangan muta...) kat kedai stationary kat situ...ha..ha..ha...so the bottomline..dapat air kotak free... ha..ha.. and bukan teman sangat muta pung..ha..ha...