Thursday, October 04, 2007

Memori Ramadhan 2: KFC Dalam Kiub Kain

"Kadaarrghh.. (Note 1)




KFC di bulan puasa di koleq? Tutup dengan selimut kat korner..buat macam kiub coverline nak membedal di siang hari.. sebalik selimut ada orang tengah makan.. bau ayam kfc punyalah semerbak satu sayap boleh hidu..tulang ayam pun habis kena pelahap, no leftovers - *' Memori yang tidak boleh dihindari '*.."

TOY

Note 1

Kadaarrghhh - panggilan/jeritan batin manja dan rindu dari Toy kepada Kadaq (of the Jari Jemari Mentega fame)



PS - Awie nak re-brand blog ni as "MEMORI YANG TIDAK BOLEH DIHINDARI"

8 comments:

awi said...

cadangan : tukar tajuk, aku rasa cerita ini seswai dimasukkan dlm siri memori ramadhan as previous posts. jadi tajuknya "memori ramadhan : blablabla"

...err not the other memori.

dlm blog ni ada beberapa siri, sleeping beauty, cerita pengakap, swimming pool collection dll.

ianya agak la berguna utk aku sorang utk projek itu. haha.

aku jumpa saki baki ayam diorang makan
http://www.mad-cow.org/00/chicken_head.jpg

e27 said...

ya ini kena masuk dalam siri memori ramadhan.

abang berdarah said...

sebenarnya kadarghhhhhh tu tak de la panggilan manja sangat. itu panggilan oleh presiden palang bersatu.

tu versi pendek tu. versi panjang : KADARGGHHHHHHHHHHHHHHHHH...TUI..(sambil diiringi aksi meludah!!!).

bcp unlmtd said...

Mpro punya respon jangan lupa masukkan sekali. ini untuk memperkukuhkan lagi bukti kewujudan Sarjan Saunders dalam batch.. terutamanya di bulan ramadhan..

Noni Kapet said...

baiklah tuan mod nanti aku tukar. ha ha abng berdarah -> blood brothers?

ABANG BERDARAH said...

ye cik noni, saya lah abang berdarah itu...huarggghhhhh...

GANAS!!!!GANAS!!!GANAS!!!

Anonymous said...

abang berdarah -> bleeding brother?

ahli kelab bebudak bilionwan said...

Satu hari ramadhan di lembah KK
(depan gerai rojak pasembur)

Kadak : Hmmmm......
Kadak : (camne nak order ye)
Kadak : Hmmm.... err...
Kadak : Bang! Bagi PEMBARUS satu!

(semua manusia dalam radius 10 meter terdiam mendengar nama menu baru dari kadak)

- Aiwa yang citer kat aku dulu.. tatau betul ke dak.