Friday, October 12, 2007

PESANAN HIKMAT HARDCORE '91

"...kalau korang kalah lawan F1 petang ni, korang naik Overfloor, lepas tu korang terjun. Tak pun korang pergi main KRIKET!!!"

Pesan HardCore (Class of '91) kepada pasukan ragbi Form 2 '91 waktu last training sebelum game Karnival F1 & F2.

5 comments:

Giorno de' Medici said...

wow. konfirm kalaulah masa tu kalah mesti semua pilih terjun daripada main kriket.

Noni Kapet said...

hardcore ni suka tarik aku and borak masa kita dok lalu depan overfloor dulu. ha ha sepanjang2 dia dok tarik aku dia x pernah ingat nama aku, dia panggil aku Kemaman je.

Bila end of 91, dia datang ambik souvenir. And Hardcore being Hardcore, dia ambik IC aku!

So kalau ada lah indon nama aku tu or bangla, memang aku tau laaa sapa punya hal.

And sbb hardcore jugak la bila aku hilang IC baru2 ni, aku didenda semaksimum mungkin sebb aku dah 3 kali hilang (satu nya tu Hardcore punya pasal).

And spt jugak Hardcore, setahun aku jadi bahan bulian dia, haram aku tahu nama sebenor dia.

Apa nama Hardcore?

Noni Kapet said...

tp at least aku tak panggil nama dia Jakpo laaaa...

Luchino Capraia said...

3 kali? Sungguh reckless dan darah rebel. 1 for hardcore, 1 for kawaii and 1 for fida marketing.

Nama sebenar Hardcore ialah Paul D Hudson, frontman band Hardcore Punk iaitu Bad Brains yang terkenal di kawasan paya gambut Amerika Utara.

setinggan overfloor said...

asal usul kejadian quote "kalau kalah terjun overfloor" ni adalah berpunca daripada mat kerbau koyeng a.k.a Toje yang pada ketika itu masih berbelah bagi nak pilih karier sukan samada kriket atau ragbi.

masa training tu dia turun lambat, jadi babi '91 tu pun tanya, "ko apasal lambat?". Jawab Toje, " saya pegi training kriket." Maka pecahlah hilai tawa babi-babi itu dek alasan toje yang pada pandangan mereka sangat melucukan.