Friday, July 07, 2006

"Abang Butcher......Gedebe!"Jangan Main Mercun
Sabri dan Busu a.k.a aiwa & safarel

Masa bulan posa 94, main lawan mercun pavi vs big school/west wing. Ending dia budak pavi nak abiskan dgn mercun "Air Bomb" yg mahal dibeli oleh butcher. Mercun itu diletak di padang kecik antara pavi ngan court tennis yg bell. Warga pavi tanpa mengira batch beratur di koridor bersama2, bersorakan dengan gembiranya mcm beruk utk memberi sokongan. Butcher dgn bangganya berjalan megah ke arah mercun untuk dinyalakan.

Apabila butcher tiba di mercun itu, dia melambai2 kepada penyokong2nya. Dan apabila dia mula membakar sumbu mercun itu, sorakan bertambah hebat. Dalam kekecohan sorakan itu, beliau tidak tahu apa benda yg dijerit oleh beruk2 pavi ini. Cuma apabila sumbu telah menyala, maka terdengarlah suara kecil yg langsing & nyaring disebalik suara2 bass yg lain, suara F3 Hafiz Mat Jusoh.

"Abang Butcher......Gedebe!"

Tatkala itulah butcher mengangkat kepala dan melihat kelibat seseorang sedang menanggalkan tali pinggang di gajah menyusur. Maka bertempiaranlah sekalian manusia diiringi jeritan gedebe dan cahaya kilat dan letupan mercun yg hebat itu.

No comments: