Monday, July 03, 2006

"You can start now" and 1,2,3 pakai jari

Occasion : English Paper One, First Semester
Location : 4 Sc 5

The penjaga peperiksaan was one of the USM trainee teacher. The well-built big size male Indian trainee teacher did put a serious face while distributing the exam paper.

We were all prepared to start the exam…..waiting for the indication to start…..

Takde gelak2 lagi..suma tgh serious.

Suddenly,
“You can start now” (suara macam suara pompuan , keluar dari mulut cikgu lelaki India yang besar, tinggi dan tegap serta gelap itu)

Satu kelas terus tergelak dengan tak de terasa nak menjaga perasaan orang langsung….
Sunggu kurang ajau skali…

Occasion : Photo session with Cikgu Kimia Pompuan (Trainee USM) on her last day in MCKK
Location : Chem Lab,
Class : 4 Sc 5.

As we all excitedly gathering and squeezing for the place around the Cikgu Pompuan tu, for the photo session, the male Indian trainee teacher came to help his colleague to hold the camera.
And as expected….with the suara pompuan dia pun kata “ One…two..three…” followed by the loud laugh from the class…..(memang kurang hajau)
Of course la photo tu tak nampak mcm photo orang nak farewell...Semua tengah tergelak besor.

Then for the next snap onwards, yang buat lagi kelakau was the male Indian trainee teacher only used his fingers to indicate 1,2 ,3 rather than saying it….
Memang obvious dia terperasan…..siannnn…..
Teruk la korang ni 4 Sc 5 1993!!

7 comments:

Ikram said...

Mana gambonye? Pos la kat sini, nak tgk...

abu_harraz said...

mana ada...
itu camera cikgu tuu...

- awi said...

yg ni aku bagi *****

abu_harraz said...

awie..
citer nko suma ******....
citer mongger paling best!!

Joe said...

apsal aku tak ingat cerita2 sc 5 ni?
ke ko yg reka je ni pian?

abu_harraz said...

mana ada reka..
betul la..kisah benerr...
yang exam tu aku baru balik dari patah kaki..2 minggu dah exam...
aku mmg tak berapa kenal cikgu USM trainee tu...

Anonymous said...

If not mistaken nama usm trainee tu Hamidah. Siap suruh berlakon masa lecturer dia dtg. kesian macam nak nangis takut fail ha..ha..ha..