Friday, July 07, 2006

Baiklah monyet!!! and 1991 U14 SBP Karnival other stories

Occasion : SBP Zon Utara – 1991
Location :Syed Putra, Kangaq, Peghelih

Time: Arrival day (Thursday petang kot)
A group of Koleq contigent gi makan malam…..
Suma gi amik tray…..makan, gelak2..borak2..
Habih makan…suma blah..tinggal tray atas meja , sbb kat koleq tak yah angkat..
Org keja dining hall punye lah bebulu….and yang kena marah budak2 koleq yang makan kemudian dari the first group…

Time: Berak Time
Location : Toilet
Buntut di hurungi nyamuk sepanjang sessi berak

Time: Final Hockey
Badut nak amik penalty flick , tapi dia over confident..
Sebelum amik, siap sempat toleh kat supporter, and then,,garu bontot..
Bila amik……tak masuk!!!!
Sia2 je dia jadi glamer masuk warta SBP hari tu…


Time : around 7:30am
Location: Dorm tempat menumpang
Seperti biasa, budak2 F2 yg terlepas dari kandang NH, mula menunjukkan belang. Tak kurang jugak budak F1 yang beberapa kerat.
Aku tak sure brapa orang yang semayang subuh hari tu but maybe close to 90% tak bangun untuk semayang Subuh.
Sungguh teruk skali…
So, bebudak STAR Ipoh (who was staying across the balcony) pun polak la nengok gaya budak koleq ni….
Salah seorang pun menjerit, “ Woi Kafir! Bangunlah”
Kitorang pun buat tak kisah..malas nak layan..
Suddenly…..selepas beberapa kali di provoke ajaque pun dengan selambanye menjawab “Baiklah monyet!!!!!” (ala2 kartun sang kancil dengan monyet yang amat popular satu ketika dulu)

Of course it lead to the spark between the two rivals, sampai ke final Tenis. (ada ke patut, antara sport yang paling civilized, jadi medium supporter nak bergadoh…..hehehehe…)
Tapi we had the last laugh la kan……Sungguh Gemilang Kolejkuuuuu….

Ada satu lagi quote “Biarkan dia coba” – budak ragbi SEMESTI

Final result:
Tenis – Champion
Hockey – Champion
Chess – First runner up
Footbal – semi-final (or izit first runner up???)
Ragbi – x sure…….

As recalled by Badut and ditokok tambah by Pyan

Sapa nak tolong tambah??

8 comments:

abu_harraz said...

aku lupa lak nak mention. Betapa pada hari final hockey tu, aku bangga tgk mpro save penalty flick...
Memang mpro lah keeper hockey yang sepatutnye..aku cuma kacau daun je masa masuk hockey masa F1...
Syabbasss....

KNizam said...

errr hockey champion la .....mpro mmg save power punya. tu pun sebab ada rangkaian defender mut aku ngan joe...hehehehehe.

kena masukkan sekali adegan bebudak semesti conteng muka ngan kiwi kasut ala-ala ultimate warrior wwf tuh!

abu_harraz said...

Alamakk...
aku rasa cam dah betulkan tadii...
camner leh silap ni..
o.k skang dah betul..tx kno..

- awi said...

tolak markah. asyik kena btulkan je.

Mpro said...

Terasa macam ricardo save penalty england pulak aku.... hahahaha... anyway, TQ... actually masa tu cikgu thaman suruh aku dive kanan je....aku pun ikut la...

Joe said...

aku tak main masa final le, just masuk amik stroke je. pi lepak kat side supporter sekali dengan lutfi. tu yg thaman bengang je.

Mpro said...

Apasal ko tak main ha joe???

Joe said...

korang kan time tu first team thaman, so aku dah boring, pi le lepak kat side supporters. so bila thaman nak replace player, aku takdak kat bench. tu yg dia bengang.