Wednesday, July 05, 2006

Pedal Pyan !!! Pedal!!!

PJ masa F2 ialah PJ yang paling tak best skali.
Setiap kali PJ, kalau Yeop Zain Abdan bawak, mesti nak suruh berenang.
Pas tu nak kena lengkap bawak sabun, syampoo and mcm2 lagi.

Aku masih ingat , ada satu session ni, budak2 yang tak tahu berenang kena terjun kat area 8 kaki, pegang floating board, and swim across the corners….pendek je….sekali lompat, pedal2 sket2 dah bleh dah….

When it was my turn, aku dah glabah dah…..
Aku pun terjun…
Gedebush!!!!!....argh…..floating board aku terlepas!!!!
Mati!!....abis !!!
Aku tak nampak apa dah…
Aku ingat, Cuma nampak muka Zadin (pun tak tahu berenang gak)…
Aku buat muka kesian, mintak tolong…dia pun buat muka takot nak tolong…
Aku panic…

Yeop Zain panic…terus dia campak pelampung hitam (tiub tayar)
Aku ingat dah slamat….tapi..takde angin!!!!..
Skali lagi aku tenggelam…
Ntah tiba2 sapa ntah baling floating borad kat aku..aku dpt grab…..and keja Yoep Zain senang je..
Dari jauh dia jerit , “ Pedal Pyan pedal!!!!”
Hampeh..

Aku sampai skang tak tau sapa yg baling..Adakah mu zadin???sbb aku tak ingat aku nampak muka org lain masa tgh bertarung nyawa tu….

p/s - Aku jumpa Yoep Zain baru2 ni kat restoran jejantas sg buloh. Dia dah jadi cikgu khas teknikal sukan utk skolah sukan malim nawar...kira sama level ngan pen kanan..aku tak ingat nama jawatan tu.

2 comments:

awita said...

bukan yeop zain penah tolak org lemas pakai kayu ke nak paksa budak pandai berenang? ke tu m.i? tapi gila gigil berenang waktu pagi.

Anonymous said...

eh kalau tak silap sekolah sukan bandar PENAWAR kan?
manade malim nawar!