Thursday, July 06, 2006

Dosa-dosa Silam Aiwa - Maafkan Aku !

Aku dah tak ingat sangat macamana cerita ni boleh berlaku. Yang aku tau, pada masa tu aku mmg deskmate Muta. Kitorang gurau-gurau waktu prep ptg. Lepas tu aku sorokkan kasut muta dalam locker. Tiba-tiba aku teringat nak gi tea. Aku sudah lupakan Muta yang tak perasan kasut dia kena sorok.

Malam tu aku gi prep macam biasa. Dengar citer orang kecoh-kecoh nampak benda putih kat blok Form 3. Kak Ramlah returns?

Awie tengah study kat PK2. Tiba-tiba ada benda putih melintasi pintu kelas. Sekilas pandang... macam tak jejak tanah. Awie memberanikan diri dia untuk mengekori benda tu (dia berpengalaman masa form 1).

Masa tu ramai lagi tak gi prep. Bayangan putih tu terus naik ke atas (toilet). Lepas tu bila fect on duty dah abih round kelas, bayangan tu turun ke kelas 3pk1. Bila didekati, rupa-rupanya lembaga itu adalah Muta yang masih memakai baju seragam sekolah. Beliau sedang gelabah tak balik lagi dari prep petang kerana kasut dia yang disorok di dalam locker gagal dijumpai.

Aku rasa bersalah.....Ishh.. banyok sungguh dosa-dosa silam aku.

Ada sekali aku jumpa ubat sedut Imran/buncit (ubat lelah/healer). Aku tok tau tu ubat lelah. So aku main-main macam spray nyamuk. Ptg Sabtu aku tengok imran duk tidur dalam kelas merengkok macam tenggiling sebab dia tok jumpa ubat yang aku main-main tu. Kesian dia. Aku tak sengaja.

- as posted by aiwa

5 comments:

Reef's Rant said...

kalau korang bleh compile asal usul hantu2 koleq cam kak ramlah, green lady, hantu sekeping, etc.. menarik gaks.. heheh

Noni Kapet said...

Awie, kau tak nak tulis cerita aku, kau, Ja and Wong ikut Nik nak jumpa kat Prep School.

Satu malam di Prep School.. kau start dulu aku sambung...

KNizam said...

yang pasal kasut muta ni mmg aku ingat, muta siap adjust baju kemeja putih tuh supaya nampak cam baju melayu....heheheh

auwwwi said...

hahaha...sori ruff. silap org tu. aku tak aktif waktu k.r part 1. aku watak sampingan je masa tu walaupun nama aku tersenarai dlm senarai merah. kalu time part 2 the return tu mungkin aku tau sket.

setinggan overfloor said...

aku ingat lagi kejadian ni...kesian gila kat muta...tak makan dinner...dah la muta ni time tu terkenal dengan membataknya...