Sunday, July 23, 2006

Pool Party

Walaupun slalu tak tido mlm, lambat gi sekolah, tido kat prep dan lain2 perkara kemalasan, entah mengapa, batch 94 ni rajin la pulak bangun semayang subuh kat masjid atau saod pada pagi ahad. Kita slalu mulakan hari ahad dgn ceria untuk menghabiskan saki-baki weekend. Salah satu aktiviti pagi ahad ialah mandi ramai2 di swimming pool.

Masa 93, kita slalu buat aktiviti ni, ramai (batch lain) tak tau sbb ramai tido je pagi ahad. Kita lak duk berparti di swimming pool pagi ahad. Piker2 balik mcm geng mafia berkumpul mcm dlm"Donnie Brasco" sbb ada byk karektor boleh dilihat disini. Ada yg duk termenung je kat tepi, ada 2-3 org duk borak sirius mcm ada plan rahsia, tapi selebihnya mcm beruk la.

So ada satu pagi tu seperti biasa kita berkumpul la kat swimming pool. Semuanya batch kita je kat situ. Tiba2 dari jauh ternampak adalah sorang manusia terkinja2 berlari dgn towel ala2 superman dari west wing menuju ke swimming pool. Sampai di gate swimming pool dia pun jerit dgn gembira....

"Wei blah la korang....apsal tak ajak aku......"

Suasana sunyi sepi tiba2. Orang itu adalah mile-8993. Dia juga ternganga bila melihat dia dikelilingi 9094 sahaja. Dalam keadaan hubungan 8993 & 9094 yg dingin itu, semua serba salah tak tau nak cakap apa. Nak ajak dia join skali pun segan jugak. So dia pun terus berjalan ke toilet swimming pool tanpa berkata apa2. Tak lama lepas tu nampak kelibat seseorang panjat gate belakang swimming pool dan balik ke west wing.

nota,
  • gambar swimming pool dari KNO's Fotopage
  • aku tak ingat sebenarnya sapa, tapi rasa2 cam betul kut
  • dia cool actually, tapi sbb hubungan dingin antara batch + kedatangan mengejut tu jadi kelakar la pulak
  • ya, aku kadang2 mmg tak gi training basketball ari ahad.....dan juga beberapa hari lain

8 comments:

Noni Kapet said...

ha ha ni kalau cagers zaman sekarang baca ni, kira dosa besar ni awie.

KAU TAK TURUN TRAINING PAGI AHAD?

macam mana nak menang ha ha ha

how come aku tak pernah perasan lak korangnya wild party padahal aku kat west wing.

aku rasa aku memang betul2 mengaji kitab dan berwirid di masjid sampai pagi subuh kot.

aku kan bru (yang belum sesat) pada masa tu.

awi-awi said...

aku tulih "kadang-kadang" la. bukan aku tak penah turun pagi ahad. cis...

kalu cagers ada buku do's & dont's, byk gak yg aku buleh jadi contoh2 yg donts tu kut. ah...byk posting membongkarkan aku tak gi training...

wild party ni slalu kul 8-9 pagi. mu ngaji sampai kul berapa? tunjuk alim kat sini lak. ntah2 ngaji kat saod je...

E27 said...

noni kapet memang berlagak alim..muahahahah...

antara mini compo yang digunakan sebagai boombox pool party korang adalah disponsor oleh aku...come to think of it, time tu korang pinjam je radio aku, tapi takde pun ajak aku sekali...blah la...

Noni Kapet said...

ok lah aku mengaku. aku pi masjid beli putu mayam.

and tengok couple2 bertenet. especially radin & kichik (aka ssb)

abu_harraz said...

ada gak yang main 'tiga kayu' kat masjid..
brother dia kat big school tak nak gi masjid, sbb nak tido..dia tenet ngan brader batch lagi junior...
hahahahah

Noni Kapet said...

ha ha hucs

sapa kah jambu yang s*nd*l ini? selamba main kayu tiga kat masjid...

aku nak tahu jugak ni....

who says brader-brader ni tak bagus, mendekatkan budak ke masjid what?

ps: i miss the putu mayam dengan gula melaka pak cik masjid tu, although pak cik tu partly responsible for lemak2 aku sekarang

Anonymous said...

and semua sekor-sekor yang join wild parties..memang sah-sah tak mandi lagi....

Wong

Mtop said...

Shilako... baru aku tau apasal awi selalu tak datang training pagi ahad, g mandi pool rupanyer... ni mesti ska pun slalu pergi...