Friday, July 07, 2006

MCCC Movie Award

The Shining (1980) - Jack Nicholson
  • Berjaya menarik penonton turut serta dlm movie. Semua kecoh gila bila budak main beskal tu berenti depan pintu bilik berantu tu. Ada yg jerit "Blah la bodoh! Bahaya!"
  • Pastu ramai start conteng "REDRUM" merata tempat.
  • Ada part bogel, tapi tiba2 bertukar jadi mayat kembong. Ahh..potong stim gila
Footloose (1984) - Kevin Bacon
  • Cerita ni biasa je, tapi aku tau la'ba tengok wayang citer ni. Puncanya aku bagitau dia footloose ni citer horror mengisahkan seorang pemuda yg hilang kaki nya digilis ketapi. Kemudian kaki itu berjalan sendiri mencari tuannya sambil membunuh penduduk tempatan. (tah cemane kaki tu nak bunuh org pun aku tak tau)
  • Aku tak tengok, gi prep. Aku wat promosi kat la'ba je.
The Pink Panther (tak sure yg mana satu)
  • Ramai gi tengok (termasuk aku) sebab ingatkan citer katun. Maka duduklah kat padang depan bargreaves ball tu sbb hall takleh guna. Alih2 citer penyiasatan bell gila 70's.
  • Baru skarang aku tau, rupanya inspector tu cari diamond yg ada flaw rupa mcm panther kaler pink. Actually katun pink panther berasal dari citer ni.
The Terminator (1984) - Arnie
  • Ada part poron. Robot2 tu tak kesah ngat.
Spaceballs (1987) - Mel Brooks
  • Frust tak dapat tgk waktu F1. Aku tak ingat reason fect tak bagi tgk. Semua monyok je muka kat prep.
  • 2-3 tahun pastu dapat tengok balik. (ke aku tengok kat tv?)
Aku rasa list ni panjang lagi. Sapa2 tolong sambung kat comments.

6 comments:

Anonymous said...

Zoltan
Cerita pasal anjing puaka. Attack orng tak kira masa...

Aku ingat cite ni pasal bila balik kelas, Moto tak habis-habis "Zoltan....." ikut suara tuan punya anjing tersebut..

Fortress
Cita pasal penjara masa depan. 20-storey punya penjara. Hero punya bini kena tangkap by the warden and mengandung. Ada satu part bila robert di siling scan kepala hotak hero tersebut... adala part poron skit. Che Gu Jamil tutup lens jap... semua bebudak F5 bising...

atfie117

Che' Mad said...

Cerita Khartoum takde review ke? Almost half of the batch rebel that night nak gi tengok wayang and taknak gi usrah during F1... Actually, movie tu interesting jugak bila aku tengok balik baru-baru ni...

aiwa said...

qartum.

aiwa said...

boogeyman...

Setinggan Overfloor said...

yang rebel tu was not about tak nak pi usrah. I am pretty sure kalau kita was not given ultimatum, ramai je yang nak pi usrah. tapi sbb keras kepala punya pasal, semua rebel pi tgk wayang.

ps: aku memang nak pi tgk wayang la...

Che' Mad said...

Oh yes... betul tu. Termiss fakta sikit...