Thursday, July 13, 2006

Sirap di atas padang

Seperti kebiasaan petang, Ayul dan rakan-rakan Form 5 lain beriadah di halaman Asrama Besar untuk bermain bola sepak bersama junior Form 3.

Dan seperti kebiasaan, Ayul yang seperti Marsyal Yau (Alam Perwira) akan memerintahkan Form 3 untuk membeli sirap bungkus di Capet.

"PEGI BELI SIRAP KAT AKU. AKU HAUS. KO PAKAI DUIT KAU !"

Lepas dapat apa yang dihajati, Ayul bermain bola dengan tangan kanannya kemas menggenggam tali ikatan air sirap yang dibeli. Beliau menggelecek pemain pertahanan dengan air sirap terhoyong hayang yang kadangkala mengenai muka pertahanan. Selang beberapa saat, beliau menyedut air sirap dan kembali menggelecek.

Tidak lama kemudian...

Sedang pihak lawan pula sedang menggelecek ...Tiba-tiba...THUDD !! Satu rembatan yang mengenai air sirap Ayul... Lantas terlepaslah air sirap berkenaan dari tangan Ayul dan jatuh ke tanah.

Dengan selamba, semua orang gelak sakan (termasuk Form 3 yang lupa dengan sikap semulajadi Ayul yang bengis terhadap junior yang dianggap hanya sebagai Kura Naga sahaja) Hilaian ketawa semakin kuat.

Ayul yang sedang marah (dlm mata ada api) memerhatikan mangsa terdekat.

Yaaa.... kelihatan Capoe sedang ketawa gila !!! Hahaha...Seronok ketawa ya...

Lalu Ayul lantas mencapai Mejar Capoe dan telah mengenakan buah lutut beberapa kali (seperti Sagat - street fighter) Thuk ! Thuk ! Thuk ! Tanpa belas kasihan. Tanpa balasan dari Capoe.

Suasana hening untuk beberapa ketika. Dan petang itu, semua orang main dengan penuh ketakutan.. (Biarla Ayul sorang yang gelecek bola itu)

- from toy's recollection
- written by aiwa

- Nota gambar hiasan
Ken (capoe) terbungkang kena belasah ngan Sagat (ayul) menggunakan teknik "Tiger Crush atau Tiger Knee"

awi says - hanya kerana sirap...

2 comments:

abu_harraz said...

Sapa gelak tadi??? aku bagitau satusatuenam....

kih..kih..kih.......sgt l atak tahannye, mcm org giler aku gelak

setinggan overfloor said...

aku baca lagi selepas 3 tahun...

masih kelakar...

macam harammm...