Wednesday, July 05, 2006

Batch Meeting Blunders: Part I

Quotations from batch meeting in F2 (kat Dining Hall New Hostel), as recalled by Fazurin:


"Berkat tu nama aje Berkat, tapi Cina punya tau tak? Orang Melayu jugak yang pegi Berkat tolong mengayakan orang Cina" - the famous Berkat speech by Pejal.

"Bahagian kulit pada kemaluan lelaki tu adalah bahagian paling sensitive sekali pada badan manusia. Sabun pulak mengandungi alkali. Jadi kalau korang caleng selalu nanti sensitiviti kulit kemaluan korang akan hilang." a speech on the deleterious effects of caleng by the inimitable Tok Guru. (comment: obvious pitfall in this argument is of course, kalau caleng tak guna sabun e.g. minyak zaitun ke, should be ok innit?)

"Korang dok selalu nyanyi lagu wind of change tu, korang cuba hayati sikit words dia. lagu tu kata "we could be so close like brothers". Like brothers tau tak" - the opening speech at the inaugural f2 batch meeting by no other than our president toy.

5 comments:

- awi said...

sapa tau nama supermarket sebelah rahmaniah masa zaman kinto dulu? present signboard RAHMANIah gila kelakar. tak muat "ah"

abu_harraz said...

"kuala kangsar" kan nama dia?

- awi said...

tah..aku pun tak tau. tak sempat pegi dah bankrup. aku asik kena con je.

aiwa said...

aku jumpa artis Ben Nathan kat Supermarket tu la. Siap lambai kat aku..

Anonymous said...

"Awak semua tau asal lambang PEACE ni? Cuba terbalikkan lambang nie, tengok rupa die macam apa.. Macam P*KI! Nie laa yang sebenarnya dilukis oleh orang Hippies"

- Chomang
(Surau Prep School, 1990)

Ceramah merangkumi sex education nie ditujukan kat semua budak batch tapi secara khususnye kepada Bochap, pakar graffiti utama masa tuh..