Wednesday, July 05, 2006

Dorm E Variety Show: Part I

Dorm E dulu considered dorm paling busuk, paling hujung and on top of that dapat prefect paling *tut tut tut tut* (entah banyak komen tu ha ha, suffice to say although nickname dia Iron, satu batch panggil dia ID = Iron Devil)

A few recollections:

i) Apa kaitan Asar and fire drills?

Scene: Baru habis petang, habis ambik tea makan cucuk kodok tak sedap, balik nak pi sembahyang Asar before games hours

Main actors: Sharap kat luar, ID kat dalam cube

Main victims: Satu batch!

Orang tengah giler kelam kabut cepat2 nak pi sembahyang Asar sebab games hours dah dekat. Tengah-tengah orang semua dok sibuk kelam kabut tukar short and pakai kain pelikat, tiba-tiba ada laaa sorang star ni melenggang-lenggang je masuk dorm from pintu depan.

Ada laaa mamat mana entah (aku pun tak ingat, tapi aku rasa Champ sebab dia suka sikit remind orang ikut rules masa F1 ni, kelas bawah sikit je from Barieng & Birdie bab bab tu) cakap kat Sharap suruh dia pun tukar cepat-cepat, nanti lambat.

Sharap dengan macho (and kuatnya) cakap:

"RILEKS LAAA.... ASAR LAMBAT LAGI"

Aftermath

In our blissful ignorance, kitorang pun tido la not suspecting apa-apa malam tu.

Tiba-tiba tengah syok2 mimpi Birdie, sayup-sayup bunyi..

"Kring".... "Kring".... "Kring kring kring"...

Cis fire drill lagi. So berkumpul lah kita, tengah mamai tu pikir laa apa pulak batch aku buat this time.

Datang laaa ID, dia pun single out Dorm E. Sudah, takkan Che Tam gaduh ngan Ameba lagi kot pasal tak nak sapu katil.

Dah lepas kena dera separuh mati, kitorang still tak leh pikir apa laa dosa kitorang, nak bertaubat nasuha ni....

Kemudian ID pun spilled the beans laaa... ghupa-ghupanya satu batu batch kena fire drill sebab Sharap punya remarks that "Asar lambat lagi..."

Post script: Sharap lepas tu straight jadi budak contoh and jadi prefect masa F4, dah tak main-main dah, Asar saf depan sekali (yang ni aku exaggerate).

2 comments:

- awi said...

"suka remind orang utk ikut rules masa F1" hahaha, tensen btul ngan org2 ni dulu. dah la rules gila byk, ngarut, ada pulak reminder bergerak nih.

e99 said...

actually, sharap bukan ckp ""RILEKS LAAA.... ASAR LAMBAT LAGI" kat champ aka CCUUNN, dia ckp kat aku la.. masa tu baru balik daripada kadet bomba, hari selasa tak salah aku. so kita kena fire drill pagi rabu la..

p/s: Statement 'Tiba-tiba tengah syok2 mimpi Birdie...' : cam sial je.. haha