Saturday, July 22, 2006

Sue 27

Sapa tak kenal anak dara makcik kantin, SUE. Aku taktau nama penuh dia. Tapi ramai gak yang suka kacau-kacau dia. Ye la, kat koleq mana ada stok pompuan. Jambu bersepah la kan..

Sue memang selalu study atau buat homework dia kat kaunter kantin waktu petang. So, menjadi tatapan ramai la yang datang beli nasi goreng berlaukan sambal daging (pedas gila) waktu sebelum prep petang, tak pun waktu orang tengah lunch kat dining hall. Ada certain hari yang aku tak pergi lunch kat dining hall pasal dah lambat abis kelas, for sure ikan goreng dalam tray dah kena rembat ngan kucing takpun orang.

Scene 1
Ada sekali tu masa prep petang, sue tengah study kat kaunter kantin. Peah & Kalai pegi la usik2 sue. Tanya macam-macam kat sue. Kalai tanya sue,

"Bila your exam??"

Dengan lohgat perak yg pekat, lalu Sue menjawab :

"TWENTI SEBEN"

Hahahah. Kerana tak dapat nak cover gelak depan sue (konon nak polite la), kalai & peah terus LARI sambil gelak terbahak-bahak sampai masuk kelas. Sure Sue terpingga-pingga.

Scene 2
Macam biasa, Kalai selalu datang kantin nampak sue mesti nak kacau sue. Ntah apa tah kalai duk kacau dia, dia tersenyum. Kalai terpaku,

Kalai terpaku kerana ternampak ada secebis cili melekat kat gigi depan sue.

Lepas tu, kes cili kat gigi memang jadi bahan lawak la kat kelas V Sc V.

Aku sampai sekarang, isu cili lekat kat gigi ni dah menjadi satu big turn-off pada aku. Bayangkan la, awek lawa gila, sexy gila, rambut terbang2 ditiup angin. Sekali dia senyum, nampak ada cili melekat kat gigi.

As posted by e99

4 comments:

Anonymous said...

Aku dah lupe rupe Sue nie camne? Sape2 ada pix die post kat sini..

ps: takat yang aku boleh recalled, Sue nie agak laa 'subur' kan? Private tutor die dulu Mohar 9296 kan? Maybe accent perak die Mohar laa ajar kot..

budak 9094 jugak said...

Ralat: Mohar 8892 (nama batch tak ingat)

Cakap pasal nama batch nie, sape2 ada list nama kuda/ular/burung for each batch tak? Post kat sini.. Yang aku ingat batch kita dulu ada yang nak namakan Pongo Pygmaeus (aka orangutan) hehehehe...

Setinggan Overfloor said...

ada ka pongo pygmaeus...

aku ingat wai aka pakalolo pernah kempen waktu kita form 1 suruh batch kita pakai nama baracus...gila apa...

abu_harraz said...

FYI - bunyi 'twenti seben' utk bagi clear lagi, 'e' yg digunakan ialah dalam bunyi "pen" and bukan 'e' dalam bunyi "seven". tu yg lagi kelakor tu...