Saturday, July 22, 2006

Spirit of Coin - Part II

Selepas ramai dah pandai main spirit of coin, permainan ni dah jadi macam board game (macam saidina, sahiba) kat kelas V Sc V. Ada sekali tu masa prep petang, V Sc V ada 4 board spirit of coin dimainkan secara langsung.

Selalunya kitaorg dapat spirit yg tak reti nak eja. Pening nak paham. Maybe yang masuk coin tu hantu jepun. Main spirit of coin ni ambik masa dlm 3-4 hari gak nak jumpa spirit yang friendly. Aku tak ingat apa budak2 ni bagi nama kat satu spirit ni. Once dia masuk je. Semua seronok gile. Macam2 la budak2 ni tanya soalan mengarut tapi yang ngerinye most jawapan betul (kecuali soalan toje pasal result exam kimia dia). Dalam ngeri2 tu seronok gak. Itu yang jadi gian tu. Spirit yang friendly ni la jadi org tengah kitaorg bila kitaorg nak panggil dead celebrities suruh masuk coin, ada la dpt panggil kurt cobain, albert einstein etc,

Scene 1 - Prep Malam
Dalam banyak2 spirit yg aku saksikan, spirit Einstein yg paling aku kagum. Setelah dapat dijemput oleh Spirit Org Tengah ni, coin terus gerak punya la laju tak ingat, aktif pusing keliling board. Banyak kali jari terlepas pegang coin tu (bahaya kalau terlepas pegang, pasal ada orang cakap coin tu akan boleh terpelantik dan spirit tu akan muncul). Mula2 suruh Einstein eja nama dia, laju gila dia eja. Takde nye pergerakan mencari huruf, coin dia bergerak straight ke huruf ke huruf. Kamjat gak la.

Then, kami suruh dia eja formula dia yg famous tu, laju je coin gerak ke petak huruf "E" then coin pusing laju gila keliling board macam cari something. Semua jari budak2 yg pegang tu dah berpeluh kerana tak dapat mengawal pergerakan. Nasib baik sapa ntah boleh tanya spirit tu, Are you looking for the equal sign?? Coin tu straight ke "Yes". Then, coin tu laju straight ke "M", "C", then sekali lagi, coin pusing keliling board laju tak ingat punya. Masa tu sapa ntah jerit ? Goto the number, goto the number ?. Zzuupp coin ke petak "2". Rupa-rupanya dia cari "kuasa dua".

Believe it or not.

Scene 2 - Big School
Masa ni, main Spirit of Coin dah jadi melampau. Ramai sangat yg main. Masa tu jualan manila kad laku kat koop. Even budak F3 pun join F5 main spirit gak. Ada satu malam, satu spirit dah kasi last warning yang kita ni dah melampau sangat. Yang aku ingat kita ada terima threats yang hantu2 ni akan balas dendam dan merasuk budak dan ada yang akan dibunuh.

Bila dah kena warning macam tu, semua orang jadi takut. Malam tu gak (masa tak ingat, yang pasti selepas lights off) aku ada dengar bunyi mengilai masa aku jalan kat tangga Dorm 21. Then aku lari pergi common room overfloor, ramai orang berkumpul kat situ, baru lepas main spirit dan kena warning. Masa lepak kat corridor overfloor, tiba2 kami nampak ada satu kereta mercedez putih masuk koleq dari entrance kat pavi then pusing big school 2 kali. Kami nampak ada dua orang dalam kereta tu, sorang tu pakai lebai haji. Masa tu seram gila.

Aku pun lari la ke dorm 19 aku. Sampai je dorm, aku terus kejut F3 aku pasal nak suruh kejutkan aku pukul 6.45am pagi nanti. Tak pasal2 budak F3 ni melompat terkejut. ?Eh Bang! Bukan tadi abang dah tido dalam kelambu katil abang ke?? Aaarrgghh sudah? aku check katil aku, cadar masih lagi stretch.. sapa pulak tadi dalam kelambu aku?

As posted by e99

3 comments:

rakan sekatil Aiwa said...

Citer hantu/horror letak tempat lain laaa.. Seram laa.
Tapi kalau citer hantu lawak ala2 hantu cina lompat2 tuh boleh laa..

rakan sekatil che tam ahak..ahak said...

woiiii...dah berbini pun penakut lagi ka?

sampai la ni bini dok teman pi bilik ayaq ka???

KNizam said...

aku pun nampak gak merc putih tuh kat pavi.....serammmm siotttt